U Gradačcu održana promocija knjige „Probuđeni snovi“

Informativni centar za osbe sa invaliditetom „Lotos" 27. decembra 2017. godine u JU Gimnazija „Mustafa Novalić" u Gradačcu organizovao je promociju knjige „Probuđeni snovi" o životima mladih osoba sa invaliditetom, učesnicima projekta „Jačanje kapaciteta za samostalni život osoba sa invaliditetom u BiH".

Slika 1. I. C. Lotos organizovao promociju knjige „Probuđeni snovi

Promociji je prisustvovalo oko 75 učesnika a o knjizi su govorili sami učesnici projekta. Mlade osobe sa invaliditetom su podijelile svoja iskustva o velikim promjenama koje su došle u njihove živote učešćem u projektu i njihovoj novoj snazi i volji sa kojom plove kroz život.
Još jednom su mladi podsjetili na veliki potencijal osoba sa invaliditetom, sa nadom da će podstaknuti druge mlade osobe sa invaliditetom da učine korak ka samostalnom životu i spremno se suoče sa izazovima.

Slika 2. I. C. Lotos organizovao promociju knjige „Probuđeni snovi

Knjiga "Probuđeni snovi" nastala jeu sklopu projekta "Jačanje kapaciteta osoba sa invaliditetom za samostalni život u Bosni i Hercegovini", koji Informativni centar za osobe sa invaliditetom "Lotos" provodi u partnerstvu sa švedskom organizacijom STIL iz Štokholma, finansiranom od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), posredstvom MyRight.

Više informacija o promociji knjige "Probuđeni snovi” i projektu "Jačanje kapaciteta za samostalni život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini" možete naći na: http://ic-lotos.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World