26. Juni 2022. U čast rođenja Helen Keller ove sedmice podižemo svijest o gluhoslijepim osobama Slika Helen Keller sa porukom SAMI MOŽEMO TAKO MALO; ZAJEDNO MOŽEMO UČINITI MNOGO.

Helen Keller sedmica podizanja svijesti o gluhoslijepim osobama ove godine obilježava se od 26. juna do 2. jula.

08. Juni 2022. 15. Konferencija država potpisnica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Slika prezeta sa stranice UN-a, a nastala je tokom jedene od Konferencija država potpisnica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

15. Konferencija država članica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom se ove godine održava u periodu od 14. do 16. juna #COSP15

16. Maj 2022. S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage dr. Belme Goralije S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage saradnice i prijateljice dr. Belme Goralije.

Teško je pisati o Belmi zato što nedostaju riječi da je opišu na pravi način i sve ono što smo imali privilegiju iskusiti kroz našu zajedničku saradnju.    

MyRight je odlaskom Belme Gorlije pretrpio veliki gubitak – prije svega dobrog čovjeka a onda i saradnice.

S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage saradnice i prijateljice dr. Belme Goralije.

21. Mart 2022. Danas se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21. mart Organizacije i pojedinci širom svijeta zalažu se za potpunu inkluziju u društvo za osobe s Down sindromom, te koriste ovaj značajan datum kao dodatnu priliku da podignu svijet o njihovim pravima, te da osnaže i potaknu i druge da se pridruže njihovim naporima. Na slici su dvije djevojke sa Down sindromom tokom sastanka sa mentoricom u okviru projekta „Ovdje sam – Vidljiva i ponosna!“, realizovanog u mjesecu martu u Mostaru.

Organizacije i pojedinci širom svijeta zalažu se za potpunu inkluziju u društvo za osobe s Down sindromom, te koriste ovaj značajan datum kao dodatnu priliku da podignu svijet o njihovim pravima, te da osnaže i potaknu i druge da se pridruže njihovim naporima.

04. Mart 2022. Osobe s invaliditetom su posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima Iako MyRight ne djeluje u Ukrajini, želimo da ukažemo na činjenicu da su osobe s invaliditetom posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima. Trenutni rat u Ukrajini nije izuzetak.

Ba slici je u folusu osoba u kolicima koju guraju dva mladića, dok im jo dvije osobe u dukserucama sa navučenim kapuljačama pritrčavaju, u ratom pogođenom području, okoloje deim.

Iako MyRight ne djeluje u Ukrajini, želimo da ukažemo na činjenicu da su osobe s invaliditetom posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima. Trenutni rat u Ukrajini nije izuzetak.

14. Januar 2022. Uzmite učešće u prvom Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom Po prvi put kao dio Globalnog samita o invalidnosti, 14. februara 2022. godine mladi iz cijelog svijeta okupit će se na virtuelnoj svjetskoj turneji na Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom (GDS Youth), kako bi ponudili platformu koja će omogućiti aktivno učešće u donošenju odluka i iznošenje njihovih stavova.

Po prvi put kao dio Globalnog samita o invalidnosti, 14. februara 2022. godine mladi iz cijelog svijeta okupit će se na virtuelnoj svjetskoj turneji na Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom (GDS Youth).

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World