13. April 2018. Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti - Oblikovanje nove realnosti U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti.  Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti. Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

02. April 2018. SVIJETLITE U PLAVOM za osobe u autističnom spektru Slika. Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju!

Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju! #LIGHTITUPBLUE

20. Mart 2018. Obilježavanje 21. marta - Svjetskog dana Down sindroma Slika. U našoj zemlji i svijetu 21. mart se obilježava kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. hromosoma.Obucite šarene čarape i pridružit se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Obucite šarene čarape i pridružite se obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma.

14. Mart 2018. Otišao je prof. Stephen Hawking Slika. Otišao je prof. Stephen Hawking, svjetski poznati naučnik i čovjek koji je dao podršku borbi osoba s invaliditetom za ostvarenje svojih prava u Bosni i Hercegovini, 14. mart 2018.

Otišao je prof. Stephen Hawking, svjetski poznati naučnik i čovjek koji je dao podršku borbi osoba s invaliditetom za ostvarenje svojih prava u Bosni i Hercegovini.

09. Mart 2018. NAGRADA ZA NJENE SPOSOBNOSTI #HerAbilities Slika. Na Međunarodni dan žena 2018. godine organizacija Light for the World je s ponosom objavila pokretanje

Na Međunarodni dan žena 2018. godine organizacija Light for the World je s ponosom objavila pokretanje "Her Abilities", prve globalne nagrade u čast ženama sa invaliditetom koje su postigle veličanstvenost u svom životu ili djelovanju.

08. Mart 2018. MyRight čestita 8. mart - Međunarodni dan žena Slika. MyRight čestita 8. mart - Međunarodni dan žena.
Sa jedne strane slike je ilustracija sa pet osoba, jedna od njih je popunjena. Ilustracije osoba su postavlja u balon ispod kojeg piše: 1 od 5 žena živi sa najmanje jednim invaliditetom.
Zatim slijedi tekst: Da bi se okončalo siromaštvo, potrebno je osnažiti sve žene i djevojke svuda.
U većem tekstu zatim piše: Ne ostaviti nikoga iza!
Desno je fotografija Sada Igikundira koja sjedi i guli krompir ispred njenih ulaznih vrata, nosi maramu, džemper i dugu suknju. Uz zidi pored nje stavila je svoj beli štap. Sada je prikazana u MyRight izvještaju

MyRight se kroz svoj rad zalaže za rodnu ravnopravnost i poštivanje prava svih djevojčica i žena sa invalditetom.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World