Četvrti treninzi/sesije za mlade sa invaliditetom i članove njihovih porodica

Partnerska organizacija Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla je 17. jula 2019. godine u Tuzli organizovala četvrtii trening/sesiju za mlade osobe sa invaliditetom i trening/sesiju za njihove roditelje i članove porodica.

Slika. partnerska organizacija informativni centar za osobe sa invaliditetom „lotos

Sesiju za mlade osobe sa invaliditetom vodila je Senaida Sarajlić. Sesiji je prisustvovalo je 24 učesnika/ce.

Sesiji su prisustvovali mladi s invaliditetom koji su već prošli program u okviru projekta, kao i učesnici novog ciklusa koji su međusobno razmjenjivali iskustva i diskutovali o preprekama i problemima s kojima se suočavaju u životu.

Mladi sa invaliditetom iz prethodnog ciklusa su dijelili svoja iskustva iz projekta, iznosili životne priče i situacije koje su ranije doživljavali, te kako sad jasno mogu prepoznati u čemu su griješili, i da danas mogu sa mnogo više samopouzdanja da prihvate sve izazove koje život sa invaliditetom donosi i da zagovaraju za svoja prava.

Slika 2. partnerska organizacija informativni centar za osobe sa invaliditetom „lotos

Sesiju za roditelje i članove porodica mladih osoba sa invaliditetom je vodila Sandra Marković, a prisustvovalo je 12 učesnika/ca.

Treninzi/sesije su organizovani u okviru projekta "Jačanje kapaciteta za samostalni život osoba sa invaliditetom u BiH", koji Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla provodi u partnerstvu saCentrom za samostalni život "STIL" iz Štokholma, finansiranom od strane MyRight.

 

Više informacija na web stranici Informativnog centra za osobe sa invaliditetom "Lotos” Tuzla na sljedećem linku: https://www.ic-lotos.org.ba/

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World