Danas se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21. mart

Organizacije i pojedinci širom svijeta zalažu se za potpunu inkluziju u društvo za osobe s Down sindromom, te koriste ovaj značajan datum kao dodatnu priliku da podignu svijest o njihovim pravima, te da osnaže i potaknu i druge da se pridruže njihovim naporima.

Nama je izuzetno drago da partnerske organizacije i koalicije u okviru MyRight programa, kroz svoje projekte nastoje da uključe osobe s različitim invaliditetom pa tako i osobe s Down sindromom, te na taj način mijenjaju svijest ljudi ne samo o njihovim pravima nego i sposobnostima.

Raduje nas da je to slučaj i sa pojektom „Ovdje sam – Vidljiva i ponosna!" i da će on doprinijeti većem uključivanju djevojaka i žena s Down sindromom u rad organizacija zajedno sa drugima.

Na youtub linku ispod možete naći vido iz kampanje #ProbudiSe sa porukom Darie Delić za kvalitetno inkluzivno obrazovanje.


Udruženje "Život s Down sindromom Federacije Bosne i Hercegovine” objavit će za ovaj datum promotivni spot "Ples kroz život”,  a zajedno s Udrugom za Down sindrom Mostar ovim povodom 20. marta organizovali su susret roditelja osoba s Down sindromom s područja FBiH. 

Više informacija na facebook stranicama: 

https://www.facebook.com/udrugazadownsindrommostar i 

https://www.facebook.com/UdruzenjeZivotSaDownSindromom

 

#WorldDownSyndromeDay #WDSD2022 #InclusionMeans #InkluzijauDruštvo kroz #KvalitetnoInkluzivnoObrazovanje #Organizacije #Zapošljavanje #Kultuzu #Sport #Zabavu Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World