Razmisli o svom zdravlju, i pokreni se - Trening za članice Foruma ŽSI

U drugoj polovini oktobra mjeseca u okvru projekta "Ovdje sam - vidljiva i ponosna", održani treninzi na temu "Razmisli o svom zdravlju, i pokreni se!” za predstavnice pet foruma žena s invaliditetom.

Slika nsatala tokom treninga u Sarajevu 19 i 20. oktobraPrvi trening je održana 19. i 20. oktobra u Sarajevu, a učešće su uzele članice Foruma žena s invaliditetom Kantona Sarajevo te članice Foruma žena s invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Drugi trening je održana 26. i 27. oktobra u Petrovu (Doboj), a učešće su uzele članice Foruma žena s invaliditetom regije Doboj, članice Foruma žena s invaliditetom Tuzlanskog kantona i članice Foruma žena s invaliditetom Grada Bijeljine.

Slika nastala tokom treninga u Petrovu, 26. i 27. oktobarTrening je realizovan u cilju podizanja svijesti o značaju reproduktivnog i seksualnog zdravlja žena, promovisanja važnosti zdravih stilova života i pokrenutanja procesa planiranja akcija u oblasti zagovaranja za unapređenje zdravlja žena.

Trening je bio i prilika za razmjenu ličnih iskustava te ugodnog druženja.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna" finansiran je od 2021. godine kroz programa MyRight, od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida, putem Švedske ambasade u Sarajevu i Kahane fondacije, od maja 2023. godine.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#ZaSnažnijiGlasŽena

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud

#ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilitie #ForumiŽenasInvaliditetom

#ZdravljeŽena

#Ariticle6UNCRPD #GenderEquality #SDG5

#LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRight

#KolosiBijeljina

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & PonosnaAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World