Sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja Bijeljina u okviru zagovaračkih akcija

U okviru zagovaračkih akcija za unaprjeđenje položaja žena s invaliditetom 21. marta 2024. godine Forum žena s invaliditetom regije Bijeljina održao je sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja Bijeljina.

U okviru zagovaračkih akcija za unaprjeđenje položaja žena s invaliditetom 21. marta 2024. godine Forum žena s invaliditetom regije Bijeljina održao je sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja Bijeljina

Ove zagovaračke akcije uključuju pristupačnost informacija i usluga specijalističkih pregleda, pravo na pristupačnu zdravstvenu zaštitu, psihološku podršku, podizanje svijesti o pravima žena s invaliditetom.

Forumi žena s invaliditeom zagovaračke akcije realizuju kao dio aktivnosti projekta „Ovdje sam-vidljiva i ponosna" koji se provodi u okviru MyRight program zajedničkih aktivnosti.

#ZaSnažnijiGlasŽena #VisibleAndProud #AdvocacyInitiatives

#ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities #ForumiŽenasInvaliditetom

#NištaoNamaBezNas #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & Ponosna

„Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."


Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World