Uzmite učešće u prvom Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom

Po prvi put kao dio Globalnog samita o invalidnosti, 14. februara 2022. godine mladi iz cijelog svijeta okupit će se na virtuelnoj svjetskoj turneji na Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom (GDS Youth), kako bi ponudili platformu koja će omogućiti aktivno učešće u donošenju odluka i iznošenje njihovih stavova.

Opis slike: Tamnoružičasta pozadina s tekstom

Mladi s invaliditetom počevši od Pacifika, Latinske Amerike, Azije, Evrope, Bliskog istoka do Afrike pokrenut će ideje i pitanja oko 200 miliona mladih s invaliditetom, uključujući tinejdžere i mlade ljude iz svih krajeva svijeta.

Jako nas raduje da će ključne teme #GDSYouth biti teme koje su u fokusu MyRight programa u BiH zadnje četiri godine: učešće mladih u organizacijama osoba s invaliditetom i drugim omladinskim organizacijam; inkluzivno obrazovanje, pravo na samostalan život i uključenje u zajednicu, kao i druge važne teme jer mladi s invaliditetom moraju biti uključeni u implementaciju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom (CRPD) i Agende 2030.

KAKO SE MOŽETE UKLJUČITI:

Širite vijest na društvenim mrežama i u svojoj zajednici.

Registrujte se sada za GDS Youth 2022: 

https://registration.tappin.no/register/youthsummit nakon čega ćete dobiti Zoom link za pristup samitu na svoj email.


Više informacija na: https://www.facebook.com/GlobalDisabilitySummitYouth, i na https://www.globaldisabilitysummit.org/

#GDSYouth2022 #GDS2022 #CommitToChange #GiveUsAchanceNotFavor #InclusionLeadership #NothingAboutUsWithoutUs #WeThe200MillionYouthAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World